Amanta lui Vanghelie l-a bătut pe Becali cu vidanja. Din poala lui Ceaușescu, în Parlament

Oana Niculescu-Mizil a fost întotdeauna o privilegiată a soartei. Când era mică îi recita poezii cu prostii lui Ceaușescu, iar în 2008 a ajuns deputat cu ajutorul celui care îi este acum iubit oficial. Între timp și-a angajat mămica la Parlament și nu vrea să părăsească locuința de protocol primită pe vremea lui Ceaușescu.
Oana Niculescu-Mizil recunoștea, într-un interviu acordat evz.ro în 2008, că a avut o copilărie ce s-a desfășurat în preajma dictatorilor comuniști. Bunicul său făcea parte din nomenclatură, fiind viceprim-ministru al guvernului (1972-1981), ministru al Educației și Învățământului (1972-1976), ministru al Finanțelor (1978-1981), președinte al Centrocoop (1981-1989), iar mătușa sa, Donca, a fost timp de zece ani iubita lui Nicu Ceaușescu:

“Un alt moment haios a fost la un Crăciun, când trebuia să spunem nişte poezii la o serbare, în faţa lui Ceauşescu. Serghei şi Donca ne-au învăţat pe toţi, eram opt nepoţi, o poezie plină cu prostii. Ne-am dus lângă brad, am început să recităm poezia. L-am văzut pe bunicul cum se scurgea pe scaun, se înroşise la faţă, Ceauşescu rămăsese perplex. Serghei în spatele sălii era pe jos de râs. Aveam un telefon cu fir roşu. O sunam pe Elena Ceauşescu care ne închidea telefonul.” – spunea Oana Mizil.
Mai târziu, spune Oana Mizil, a avut de suferit în vila sa din Cotroceni, fiind nevoită să strângă lemne din parc împreună cu bunicul pentru șemineul din salon, după cum povestea în campania electorală pentru ziarul Cotidianul.
Ajunsă adult, Oana Mizil a continuat să ducă o viață plăcută: s-a căsătorit cu unul din cei mai bogați oameni de afaceri din Liban și a creat o casă de modă de succes. Ce îi mai lipsea nepoatei ministrului Mizil? O carieră politică. Iar aceasta s-a desfășurat de la început sub aripa lui Marian Vanghelie: “Într-adevăr, a fost şi o ambiţie a mea şi una a lui Vanghelie.” – spunea Oana Niculescu-Mizil, în 2008.
Proaspăta PSD-istă a ales același colegiu în care a candidat și Gigi Becali. A urmat o campanie electorală în care Oana Niculescu-Mizil a fost foarte prezentă în Ferentari, alături de Marian Vanghelie, inclusiv aducând o vidanjă pe străzile cartierului năpăstuit. La vremea respectivă, Oana Mizil nu știa nici măcar care sunt cele trei puteri în stat.
“Este de laudat faptul ca Oana Niculescu-Mizil sta in mijlocul oamenilor si da o mana de ajutor pentru rezolvarea problemelor din Colegiul in care candideaza, in Sectorul 5. Eu am nevoie de astfel de parteneri care sa-mi sustina din Parlament proiectele”, spunea și Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie.
Într-adevăr, cu sprijinul primarului, Oana Mizil s-a ales deputat, iar Gigi Becali a fost înfrânt. Acesta din urmă nu s-a retras din politică, însă, cum promitea, ci a candidat la Parlamentul European, unde a și câștigat un mandat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu