Gigi Becali riscă 4 ani de închisoare

  Procurorul a propus marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani pentru Gigi Becali, acuzat de dare de mită în "Cazul Valiza". De asemenea, pentru finanţatorul FC Steaua, trimis în judecată în decembrie 2008, a fost cerută o a doua pedeapsă de 2 ani pentru fals în înscrisuri, cu executare, fără a fi cumulată cu prima.

Marţi s-a dat primul verdict în "Cazul Valiza", unde şi Victor Piţurcă riscă 2 ani cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, este condamnat la 2 ani pentru complicitate la dare de mită. De asemenea, alături de Becali au mai fost trimişi în judecată Alina Florentina Ciul, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Totodată, Raul Volcinschi este judecat tot pentru favorizarea infractorului.

Finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006. Astfel, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi obţină un rezultat favorabil în 12 mai 2006 la meciul cu Rapid Bucureşti.

De asemenea, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la "Universitatea Cluj" în perioada 4-7 mai 2008, aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu în meciul cu "CFR 1907 Cluj". Printr-o ordonanţă din 8 mai 2008 cei 1,7 milioane de euro găsiţi atunci în valiza aflată la Teia Sponte au fost sechestraţi, scrie realitatea.net.

Pe de altă parte, deşi Tribunalul Bucureşti anunţase în 21 februarie se va pronunţa în procesul transferurilor de fotbalişti - în care au fost judecaţi George Copos, Ioan şi Victor Becali - sentinţa s-a amânat pentru 20 martie. Toţi cei opt inculpaţi, agenţii de fotbalişti Ioan şi Victor Becali, acţionatul majoritar al FC Rapid, George Copos, preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, fostul acţionar dinamovist Gigi Neţoiu, fostul impresar Gică Popescu şi fostul preşedinte al cluburilor Oţelul Galaţi şi Steaua, Mihai Stoica au fost prezenţi la ultimul termen de judecată, din 21 februarie, scrie Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu