Atac DUR al lui BECALI la adresa lui Raed Arafat: “Chiar daca a gresit Basescu, n-ai cum sa iei apararea unui arab”


Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, referitor la sesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării privind afirmaţiile la adresa lui Raed Arafat, că poate să-l amendeze CNCD şi cu 50 de miliarde şi tot nu îi va lua apărarea acestuia, potrivit Mediafax.
“Să facă şi 17.000 de anchete, cum să-i iau apărarea lui Arafat? Niciodată! Cum să iau apărarea unui străin, cum să-l pună ministru secretar de stat, pune un ministru sânge din sângele românilor. Nu mai pot eu de toţi de la discriminare. 50 de miliarde să-mi dea amendă şi tot nu îi iau apărarea, să îmi dea câte 20 de milioane amendă în fiecare zi şi tot nu o fac. Fac eu un SMURD mai bun decât al lui, iau proiectul de la francezi. Eu îmi apăr neamul meu în faţa oricărui străin”, a spus Becali.
Europarlamentarul George Becali, finanţatorul echipei Steaua, este din nou în atenţia Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce a făcut afirmaţii la adresa lui Raed Arafat, în urma protestelor din Piaţa Universităţii la care au participat şi membri ai galeriei steliste.
Becali s-a declarat “scârbit” de faptul că “oameni din galeria Stelei au ieşit în stradă pentru a lua apărarea unui arab”. “Chiar dacă a greşit Basescu, n-ai cum să iei apărarea unui arab”, a spus Gigi Becali.
Preşedintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos, a declarat, luni, pentru TVR Info, că declaraţia lui George Becali este “nepotrivită” şi că o amendează public. “Este o abordare simplistă şi nefericită a lui Becali. Este gravă pentru că vine de la cineva care are şi statut de europarlamentar”, a mai spus şeful CNCD.
În 10 ianuarie, secretarul de stat Raed Arafat – palestinian de origine, venit în România în urmă cu 30 de ani – a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu. Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în ce priveşte sistemul de urgenţă, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătăţii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.
Proiectul de lege a fost retras de Guvern, însă demisia lui Arafat a provocat manifestări spontane în toată ţara, iniţial de susţinere a fostului secretar de stat, cel care a pledat pentru înfiinţarea SMURD, serviciul pe care l-a şi condus, apoi protestatarii au început să-şi exprime nemulţumirile faţă de politicile Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

CNCD este o agenţie a Guvernului României, formată în 2001 prin HG 1194/2001, scrie România Liberă. Rolul consiliului este combaterea şi sancţionarea discriminării de toate formele din România, inclusiv pe bază de etnie, naţionalitate, vârstă, religie, sex, orientare sexuală, statut HIV, statut social, etc.
În 20 decembrie 2010, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost sancţionat prin avertisment de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru afirmaţiile făcute în legătură cu presupusa orientare homosexuală a fotbalistului bulgar Ivan Ivanov, refuzând un eventual transfer al jucătorului din acest motiv, transmite Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu